Detta är en resa med Taxi Göteborg

För att vara säker på att du kliver in i en bil från Taxi Göteborg ska du vara uppmärksam på att Stig – den glada taxigubben – finns på bilen och att taxiförarens ID-kort på bröstet visar att denne är från Taxi Göteborg.

Beställning

Du kan beställa en taxibil på flera olika sätt:

Direktbeställning

Vid en direktbeställning så startar sökning efter en ledig bil direkt och din bil kommer så fort som möjligt.

  • Ta en bil på gatan ("Hands up")
  • Via app, hemsida eller telefon.

Förbeställning

En förbeställd resa innebär att du önskar en ledig bil vid ett specifikt datum och tidpunkt.

  • Via app, hemsida eller telefon.
Chaufför Edwin

Grundavgift och tilläggsavgift

Oavsett hur du beställer så har vi en grundavgift på alla resor. Börjar resan från Landvetter Flygplats eller Göteborgs Centralstation så tillkommer dessutom en tilläggsavgift. Tilläggsavgifterna betalar Taxi Göteborg till Swedavia respektive Jernhusen, för att få använda taxifilerna på dessa platser.

Den glada taxigubben

För att vara säker på att du kliver in i en bil från Taxi Göteborg ska du vara uppmärksam på att Stig – den glada taxigubben – finns på bilen och att taxiförarens ID-kort på bröstet visar att denne är från Taxi Göteborg.

Jämförpris

Oavsett vilket taxibolag du åker med - kontrollera alltid jämförpriset. Enligt svensk lag ska alla taxibilar ha prisinformation, utformad efter en bestämd mall, på fordonets bakruta. På dekalen ska det finnas ett jämförpris, baserat på en 10-kilometers resa som tar 15 minuter. Se Taxi Göteborgs jämförpriser.

Fastpris

När du bokar via vår app eller hemsida så får du automatiskt fastpris på din resa. Priset baseras på körsträckan mellan valda destinationer och den beräknade restiden. Dessutom tillkommer startavgift och eventuella tilläggsavgifter.

Taxameter

För att resa på taxameter kan du ta en bil på gatan (sk "hands up"), alternativt att du ringer in och bokar taxi via telefon. Då reser du enligt våra taxameterpriser. Taxorna är av modellen "summatariff". Det innebär att taxametern räknar fram priset genom att addera grundavgift + sträckpris + timpris.
Ett undantag är resor till och från Landvetter Flygplats - då gäller alltid vårt redan rabatterade fastpris.

Säkerhetskamera

Våra bilar är utrustade med säkerhetskamera. I samma ögonblick som du går in i bilen tar vår säkerhetskamera fem bilder. När du öppnar dörren för att stiga ur tas åter fem bilder. Kameran i bilen kan även ha funktionen att identifiera kvarglömda föremål och räkna antalet passagerare i bilen. Vårt kameratillstånd tillåter att VD och trafikchef får avsyna bilderna i ett särskilt visningsprogram. Avsyning av bilder sker vanligtvis i samband med begäran från polis. Alternativt kan det också ske om VD eller trafikchef anser att det är nödvändigt för att klara ut en specifik situation.

Vi lagrar bilder så länge det krävs för det avsedda ändamålet. Om uppgifterna behandlas för flera ändamål kommer de att raderas eller lagras i en anonymiserad form som inte kan spåras direkt till dig.

Bilderna ska öka säkerheten för både förare och kunder. Dessa bilder har hjälpt Polisen vid ett flertal tillfällen att identifiera personer och utreda brott. En dekal visar att bilen har tillstånd att använda säkerhetskamera.

Destination och betalning

Vi tar emot betalningsmetoderna kort, kontanter eller Swish. Är du innehavare av ”Taxikortet Företag” så dras kortet i kortläsaren. På kvittot du får finns all information om resan. Spara alltid kvittot så att vi lätt kan identifiera den bil du åkt med – kanske har du glömt kvar något i bilen?

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice via kundportalen. De har svar på frågor som rör Taxi Göteborg.

Trevlig resa!