100 år i Göteborgarnas tjänst

Sedan 1922 har vi funnits där för människor i livets alla stunder. Vi är stolta över vår historia men ännu mer över var vi ska - allt för att skapa den bästa taxiupplevelsen för dig.

En illustration av taxi chauffören Stig som är en del av Taxi Göteborgs logotyp.

Om Taxi Göteborg

Taxi Göteborg är Västsveriges största taxibolag. Vi finns i Göteborg med kranskommuner.
Vi utför resor för:

  • Privatpersoner
  • Företag med behov av persontransporter
  • Affärsresenärer som reser till, från eller inom regionen
  • Samhällets förvaltningar (t ex färdtjänst, sjukresor och skolskjuts)

Affärsidé

Taxi Göteborg erbjuder persontransporter med bästa tänkbara service till företag, samhälle och privatpersoner.

Våra kärnvärden

A yellow cirkcle with a black icon featuring a lightbulb with leafs inside

Ansvar

Vi tar ansvar för miljö och säkerhet. De flesta av våra bilar drivs av fossilfritt bränsle och vi arbetar utifrån branschens ledningssystem Säker Grön Taxi.

A yellow circle with a black icon of a taxi

Tillgänglighet

Med flest bilar i stan finns vi där för dig - oavsett när du behöver en taxi. Boka smidigt här på hemsidan eller i vår app. Hämta den i App Store eller Google Play.

En ikon av en prismedalj med check-märke i mitten

Service

Vi vill alltid erbjuda våra kunder en smidig och säker taxiresa, varje dag, året om. Vi strävar alltid efter att uppfylla våra servicelöften till dig.

Våra förare

Vi ställer höga krav på våra taxiförare. För att få köra taxi hos oss måste man genomgå och bli godkänd i vår egen taxiskola, inom bland annat: lokalkännedom, säkerhet, bokningssystem, taxameterförfarande, kundavtal, taxor, trafikregler och såklart praktik i trafik.

Förare som utför omsorgsresor (färdtjänst och sjukresor) genomgår extra utbildning för att kunna hjälpa kunder med speciella behov.

Organisation

Taxi Göteborg är en ekonomisk förening. Föreningen ägs av cirka 100 medlemmar. Det är medlemmarna som driver åkerierna som äger alla taxibilar och har anställda taxiförare - som utför cirka 3000 resor per dygn.

På Taxi Göteborgs kontor arbetar cirka 35 personer med kundservice, ekonomi, IT, åkeriservice, information, marknadsföring och försäljning.