Resa med barn

Bälteskudde finns i alla våra bilar och kostar inget extra. Bilbarnstol och babyskydd kan bokas både via app, telefon och hemsida och kostar 100 kronor styck i tilläggsavgift.

Ni kan ta med en egen eller beställa en bilbarnstol. Antalet bilar med bilbarnstol är begränsat och vi kan inte alltid garantera er transport direkt. Vi ber därför föraren att ringa er när bilen är på väg.

Barn som är:

  • Mellan 0-9 månader ska sitta i babyskydd.
  • Upp till cirka fyra års ålder ska barnet sitta i bilbarnstol.
  • Från cirka fyra år och till dess att barnet är minst 135 cm ska hen alltid sitta på en bälteskudde, framåtvänd.
Bebis i babyskydd i bil

Ska ni åka längre sträckor, t.ex. till Landvetter flygplats från Göteborg, så ber vi er att förboka en bil minst 6 timmar i förväg. Skulle det t.ex. bli förseningar i trafiken när bilen är på väg att hämta er kan vi inte skicka annan bil eftersom den kanske inte har en bilbarnstol, så ha gott om tid inför er resa. Blir det förseningar ringer föraren upp er när bilen närmar sig, så ni kan vänta inne i lugn och ro. Se prisuppgift för bilbarnstol.

Du kan naturligtvis ta med och använda din egen bilbarnstol, då tillkommer ingen extra kostnad. Taxi Göteborg följer Transportstyrelsens föreskrifter och Trafikverkets rekommendationer för att resa med barn i bil.

Hund som sitter fint på trottoar

Resa med husdjur

I regel kan alla våra bilar köra husdjur, det finns dock bilar som är undantagna. För att du garanterat ska få en bil som kör dig och ditt husdjur så ber vi dig att välja djur som tillval vid din bokning via app och hemsida eller meddela bokaren som hjälper dig via telefon.

Vi har följande regler gällande transport med husdjur:

  • Husdjur som transporteras i bur skall placeras i bagageutrymmet.
  • Hundar kan resa på passagerarsäte om du som kund har medtaget bilbälte för hund. Dock har våra chaufförer alltid rätt att hänvisa alla husdjur till bagageutrymmet.

Vi följer även Jordbruksverkets föreskrifter och rekommendationer.

För ytterligare frågor, skapa ett ärende i vår kundportal.