Nytt samarbete med Flügger färg

Från Flügger färgs butik på Järntorget i Göteborg kan kunder som handlar i butiken få en kostnadsfri resa hem - tack vare ett nytt samarbetsprojekt mellan butiken och Taxi Göteborg.

Många saknar idag egen bil och det blir svårt att få med sig färgburkar, tapeter och verktyg hem. Taxi Göteborg vill vara med och hjälpa människor att få hem sina produkter hem.

Personalen i butiken beställer helt enkelt en taxi åt kunden, Taxi Göteborgs chaufförer hjälper till att lasta in varorna i bilen och skjutsar sedan kunden hela vägen hem till dörren. Projektet påbörjas den 29 november och till att börja med är det endast butiken på Järntorget som är med. Men om allt går bra är tanken Taxi Göteborg så småningom ska samarbeta med fler butiker.

Säkrare vägar i vinter!

För tredje året i rad ska Taxi Göteborgs bilar, tillsammans med NIRA Dynamics, samla in data om vägytan i Göteborg. Datan används initialt av Trafikverket för att utvärdera hur vinterväghållningen i landet sköts. Dessutom fungerar det som input till mjukvara som entreprenörer använder för att förbättra sin planering kring vinterväghållning och saltning.

Hur funkar det?
Mätningen sker genom att en mjukvara installeras i taxibilarna. Information om vägfriktion, vindrutetorkarnas aktivitet samt omgivningstemperatur samlas in och delas med NIRAs molnlösning. Därifrån kombineras datan med detaljerad väderdata från NIRAs samarbetspartner Klimator och på så sätt kan prognoser på hur väglaget kommer förändras tas fram. Något som ger entreprenörer möjlighet att planera sin vinterväghållning på effektivare sätt.

Tävla om 4 biljetter till Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern, 20 december kl 13!

Häng med familjen Svensson - Emil, lillasyster Ida, pappa Anton, mamma Alma, drängen Alfred, pigan Lina och de andra på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland.

Här kommer ni att få uppleva många av Emils hyss; när han fastnar med huvudet i soppskålen och när han skall hjälpa Lina att dra ut hennes onda tand. Oftast slutar hyssen med en förgrymmad pappa och nya trägubbar i snickeboa.

Julens härliga familjeföreställning bjuder på många skratt, välkända visor och galna upptåg.

Klicka här för att vara med i tävlingen!

© 2019 Taxi Göteborg | Ansvarig utgivare: Petra Henriksson