+

Se upp för taxikopior och oseriösa aktörer

I Göteborgsområdet finns flera bilar vars affärsidé är att kopiera Taxi Göteborgs bilprofil. Målet för dessa oseriösa aktörer är att få er resenärer tro att ni åker med Taxi Göteborg. I vissa fall kan de även ta oskäligt mycket betalt. Skandalöst! De kallar sig ofta för ”Göteborgs Taxi”, ”Taxi i Göteborg” eller något liknande.

Vi försöker ta det som smicker när de härmar just oss på Taxi Göteborg. Men de lurar dig som kund och snuvar hederligt arbetande förare på sina resor. Så för att du ska känna dig trygg och vara säker på att du väljer en riktig taxi finns det ett enkelt knep:

  • Titta efter den glada taxigubben – Stig – som är avtecknad på sidan och på motorhuven. Finns inte Stig, då är det inte Taxi Göteborg. Du ser honom även längst ner på hemsidan.

  • Titta efter våra unika takskyltar. Framtill står det om bilen är ledig eller bokad, alla förutom ett fåtal av våra storbilar har denna takskylt.

  • Titta efter dekalen med prisinformation på bakrutan. Enligt svensk lag ska alla taxibilar ha prisinformation, utformad efter en bestämd mall, på fordonets bakruta. På dekalen ska det finnas ett jämförpris, baserat på en 10 kilometers resa som tar 15 minuter.

Akta dig för svarttaxi

Denna obeskattade verksamhet är brottslig. Att åka med en svarttaxi är inte olagligt, men den som kör svarttaxi mot betalning begår ett brott.

Polisen uppmanar alla att även för egen skull avstå från att åka svarttaxi eftersom många svarttaxiresenärer utsätts för våldsbrott och rån.

En svarttaxibil ser ut som en helt vanlig bil, av vilket bilmärke  och i vilken färg som helst. Dock utan taxiskyltar, taxidekaler eller taxiutrustning (exempel taxameter).

För din egen skull - åk inte svarttaxi!