+

2021-05-17

Två förarbröder med ljus syn på framtidens Göteborg!

Först ut med våra förarporträtt är Kemal och Kamil Isik. De är - likt namnet indikerar - bröder.
Hur länge har ni kört?
- Jag har kört i 12 år ungefär. Jag startade strax efter skolan, säger Kemal.
- Och jag har kört i ganska exakt 3 år, fyller Kamil i.
Kemal startade eget åkeri ganska tätt inpå att han slutade gymnasiet. Han startade det då han kände att han ville ha ett yrke som han kände sig fri inom, och som samtidigt hade ganska tydliga ramar.
- Att vara trevlig mot kund och köra dem, och sedan få betalt för det kändes som ett enkelt sätt att tjäna pengar, skrattar Kemal.
Att Kamil sedan följde sin bror in i samma företag kändes ganska naturligt hävdar de båda.

Ingen har väl missat att det är bråda tider just nu, och att alla branscher har tagit ett hårt slag har väl inte gått någon förbi. Inte minst också taxibranschen. Men med detta till trots har de båda bröderna en positiv inställning till Göteborg och att staden snart kan gå tillbaka till ”business as usual”.
- Borttaget det kaos som råder nu, med allt ifrån covid till att det är svårt att köra bil pga alla ombyggnationer så måste man ändå säga att framtiden känns ljus, säger Kemal.
- Kolla på Röde orm! Vilken bra trafiklösning det faktiskt är. Men inte bara den. Man känner att staden växer. Överallt byggs något nytt och spännande. Det är ett tecken på en bra stad, fortsätter Kemal.
Kamil känner liknande. Men väljer att lyfta fram ett annat exempel.
- Många som kommer utifrån, turister från Sverige såväl som utomlands, lyfter ofta fram att människor är goa, glada och varma. Den uppfattningen kommer inte att försvinna bara för att det varit lite märkliga tider på det senaste, säger Kamil.

När man ser på Göteborg så har de båda noterat, om inte mer än andra, att staden växer. Nya höghus byggs, nya körvägar och bättre sätt att ta sig fram genom staden. Självklart är det ett tecken på en hälsosam stad och dess utveckling. Men hur ser de på hur stadens invånare tar sig framåt, och inte bara infrastrukturen?
- Jag vill ta upp det som jag nämnde tidigare, att uppfattningen om Göteborg inte bara kommer försvinna. Vi har så mycket event här. Gothia cup, Svenska mässan, festivaler, Liseberg, sportevenemang m.m. Det kommer inte att försvinna nu bara för att det har varit en tid då vi inte har kunnat ha det här. Det är full rulle jämnt, det kommer tillbaka, säger Kamil.
De båda understryker hur mycket som faktiskt sker jämnt i stan, och att det är något positivt man skall ta med sig. Oavsett om man kör taxi till vardags, eller jobbar med annat.

Beträffande hur man uppfattas av stadens invånare så lyfter de båda fram vad varumärket Taxi Göteborg bland annat står för. Dess trygghet. Tryggheten att åka med förarna hos Taxi Göteborg. Men framförallt också att kvinnor kan känna sig trygga och säkra när de åker med Taxi Göteborg.
- Jag tror att Taxi Göteborgs snart hundra år som bolag har jobbat bra med att alla verkligen kan känna sig trygga när de sätter sig i någon av våra bilar. Det är också väldigt viktigt att vi fortsätter att jobba hårt för det, säger Kemal avslutande.

Vi tackar Kemal och Kamil! De är två av våra många förare som representerar våra grundord väl: Erfarenhet, passion och trygghet!