+

2018-07-09

Taxi Göteborg skänker sina Bobby Cars - till förmån till Jontefonden

Det var en händelserik vecka för Taxi Göteborg under årets Match Cup i Marstrand. Genom att köra shuttletrafik till och från eventet - och med en välbesökt monter - blev det inte många minuter vila för taxiföreningens personal på plats.

En extra populär aktivitet under veckan var Taxi Göteborgs bobby cars, där barnen på egen hand fick testa på att ratta en egen taxibil i mindre format. Med de taxiklädda bobby cars som fanns i montern fick de sparka sig fram i ett fiktivt Göteborg och följa trafikreglerna, som om det vore på riktigt.

- Vi är otroligt glada att våra bobby cars blev ett så pass lyckat koncept. Under dagarna för Match cup var det många som visade intresse för att beställa egna eller köpa leksaksbilarna till sina barn vid eventet slut. Istället för att sälja ber vi de intresserade att sätta in pengar på Jontefonden, som också var på plats i Marstrand, i utbyte mot en bobby car. Det känns rätt att göra detta och vi hoppas bidraget ska ge några barn en guldkant på tillvaron, säger Petra Kling, Marknadschef på Taxi Göteborg

Jontefonden är en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation, ochderas syskon. Stiftelsens mål är att skapa glädje och att sätta guldkant på en väldigt svår livssituation.

- Denna fina gest från Taxi Göteborg värmer i hjärtat. Utmaningarna dessa barnen står inför är många. Både den långa väntan innan transplantation och tiden efter. Allt från nedsatt immunförsvar och avstötningproblematik till det begränsade sociala umgänget med skola och kompisar. Under denna tid vill vi gärna vara med och sprida glädje, framtidstro och många skratt. Så att Taxi Göteborg erbjuder ett bidrag gör att vi kan fortsätta vårt arbete, säger Gunilla Ivarsson Generalsekreterare på Jontefonden

Vill du läsa mer om Jontefonden kan du gå in här: https://www.jontefonden.se/