+

2018-03-01

Taxi Göteborg ny sponsor till D.A.C.A (Drivers Against Children Abuse)

Barn ska inte lida säger man. Trots detta är både mobbning och övergrepp mot minderåriga vanligt. För att öka kunskaperna i ämnet har föreningen D.A.C.A. (Drivers Against Child Abuse) startat med initiativet att ge stöd åt utsatta barn och ungdomar. Taxi Göteborg har fått möjlighet att bistå i detta initiativ.

D.A.C.A är en ideell motorförening som aktivt jobbar för att hjälpa barn och ungdomar som utsatts för olika övergrepp. Medlemmarna har två saker gemensamt, de gillar att köra bil och motorcykel, men framförallt brinner de för att hjälpa barn som har det tufft.

- Vi jobbar mycket med att hjälpa barn och ungdomar och stöttar dem för att de ska få växa upp i en trygg miljö. Vi träffar både skolor och fritidsgårdar för att få kontakt med andra ungdomar. Och är det så att någon är mobbad kan det mycket väl vara så att vi följer barnet till skolan. Behövs det så är vi även med i klassrummet, säger Kalle “Mr. Beard” Ringholt, Media Officer för D.A.C.A Sweden.

Taxi Göteborg har en sen tidigare haft flera samarbeten med organisationer som hjälper utsatta människor i samhället. Med det i ryggsäcken och som det trygga och säkra taxibolaget var det inget att tänka på när D.A.C.A hörde av sig.

- Att ta steget för att hjälpa D.A.C.A kändes självklart. Om det så bara är att vi kan skänka trygghet i vardagen genom några taxiresor, då ställer vi självklart upp. Inga barn ska behöva lida, inte på något sätt, säger Petra Kling, Marknadschef på Taxi Göteborg.

Info om DACA:

Daca är en ideell motorförening som bildades 2015 och har ett 60-tal medlemmar. Förebilden finns i Kanada och USA. Det som förenar medlemmarna är intresset för att åka motorcykel.
Daca stöttar barn och ungdomar som har ­det svårt. Föreningen kan gå in och stödja ett barn som blir mobbat, hjälpa familjer ekonomiskt och i kontakter med myndigheter.
Förra julen fick 650 barn julklappar av Daca, flera ­familjer fick matkassar och en fick en tvätt­maskin.
Ett tiotal barn har fått ­epitetet ”Protected by ­Daca”, de är föreningens skyddslingar och har varsin fadder.
Daca sam­arbetar även med kvinnojourer och kvinnohus.
DACA stöds av sponsorer och privatpersoner och ­arbetar utifrån FN:s barnkonvention.


För ytterligare information kontakta:
Petra Kling, marknadschef Taxi Göteborg, tfn 031-65 15 18
Bilder för fri publicering kontakta: Petra Kling, marknadschef Taxi Göteborg, tfn 031-65 15 18
www.650000.se alt. www.facebook.com/taxigoteborg650000