+

2018-06-12

Hållbara transporter under Volvo Ocean Race

Den 14 till 21 juni kommer en av världens största seglingstävlingar till Göteborg - Volvo Ocean Race. I år ligger fokus för eventet på hållbarhet, och som exklusiv transportpartner kommer Taxi Göteborg att erbjuda hållbara transporter med både eldrivna golfbilar och en unik cykeltaxi under hela evenemangsveckan.

- Vi är glada att Taxi Göteborg finns på plats i år igen för att hjälpa våra besökare till och från eventområdet, men även med hållbar transport inne på området, säger Jan Torstenson som är Commercial Manager för Volvo Ocean Race Göteborg 2018, på uppdrag av Göteborg & Co.

Golfbilar och cykeltaxi
Inne på området erbjuder Taxi Göteborg att hjälpa besökarna att ta sig runt, helt utan utsläpp. Både med populära eldrivna golfbilar som känns igen från tidigare år, men också med årets nyhet: en alldeles unik cykeltaxi.

- Att hitta nya, hållbara lösningar inom persontransporter är något vi brinner för, därför är det extra roligt att kunna erbjuda våra kunder att testa något nytt, berättar Petra Kling, Försäljnings- och Marknadschef på Taxi Göteborg.

Närproducerad uppfinning
Cykeltaxin är en närproducerad uppfinning som utvecklats av Kungälvs-uppfinnaren Eric Zinn. Han har länge varit intresserad av cyklar och är övertygad om att de kommer bli vanligare i stadsbilden framöver. Så Eric ser självklart fram emot att låta sin uppfinning få visas upp på eventet.

- Taxi Göteborg är göteborgarnas taxibolag och vi är superintresserade av att ta del av deras och deras kunders erfarenheter av cykeltaxin under de kommande dagarna på Bananpiren i Göteborg, säger Eric Zinn.

Till och från eventet
Även utanför området är Taxi Göteborg redo att köra alla besökare vart de än vill åka, lika tryggt, säkert och smidigt som vanligt. Besök deras taxistation så hjälper de dig tillrätta. Och du vet väl om att Taxi Göteborg redan idag bara kör miljöklassade bilar!

- Vill du veta mer om hur vi på Taxi Göteborg ser på hållbarhet eller om oss i allmänhet: kom och hälsa på i vårt tält på evenemangsområdet! Där berättar vi till exempel hur du kan få mer taxi för pengarna, och hur du skapar ett konto som du kopplar till vår nya app, hälsar Petra Kling.