+

2019-01-29

Framtida transporter 2048

Framtida transporter 2048 är en tävling som leds av Universeum och dess 11 partners, som är AB Volvo, Västtrafik, Västsvenska Paketet, Greencarrier, Hogia, Göteborgs Hamn, Göteborg Energi, Göteborgs Stad Trafikkontor, Kollektivtrafik och infrastruktur VGR, Svensk Sjöfart och Transportföretag och Taxi Göteborg.

Taxi Göteborg har haft tre klasser från Lindåsskolan på besöka den 7, 8 och 9 november för att bland annat bli introducerade för verksamhetens vardagliga arbete, utmaningar och framtidstankar.

- Studiebesöket hos oss på Taxi Göteborg är till för att klasserna ska tanka inspiration och lära sig hur det fungerar i dag och vad vi har för utmaningar framåt. Vi presenterade vår verksamhet och utmaningar, visade upp vår teknik som vi använder idag. Allt från bokningskanaler till utförd resa. Därefter får de besöka vår beställningscentral, titta in i museet, träffa förare och se hur tekniken fungerar i bilen, säger Petra Kling Marknad- och Försäljningschef på Taxi Göteborg.

Efter besöket hos oss har klasserna påbörja sitt tävlingsbidrag med hjälp av studenter från Chalmers.
De har åstadkommit en presentation av deras idé kring framtidens transporter utifrån kunskap det tankat in. En film på 2 minuter, en uppsats och en rörlig modell. Idag den 29 januari har klasserna ställt ut sina bidrag på Universeum som har bedömts av en jury som också fått en muntlig presentation att bedöma.
Vinnarna av tävlingen får en övernattning på Universeum hos hajarna och prispengar till klassresa.
De som vann tävlingen var Friskolan i Kärna 8 Ankaret/Fendern.

För mer information:
Petra Kling, Marknad- och försäljningschef på Taxi Göteborg
Telefon: 031-65 15 18
Mail: petra.kling@taxigoteborg.se

‌​