+

2020-09-04

Bo Edsberger ny VD för Taxi Göteborg

Sedan slutet av 2019 har Bo Edsberger varit tf. VD för Taxi Göteborg Ekonomisk Förening, från den 1 september leder han nu föreningen som VD.

Bo har tidigare haft ledande befattningar i olika organisationer, där han utvecklat verksamhet och organisation, han har även goda erfarenheter av att bedriva förändringsarbete och har med framgång lyft inte minst Göteborgsvarvet till nya nivåer. I den föränderliga tid vi lever i ser Taxi Göteborg ihop med Bo fram emot att fira sitt 100-års jubileum 2022 som Västsveriges modernaste och mest framåtsträvande taxiförening.

- Jag är glad att jag fått förtroendet och ser fram emot utmaningen att leda föreningen genom krisen och att bygga en stark och framgångsrik verksamhet för Taxi Göteborg, säger Bo Edsberger, VD Taxi Göteborg.

Taxibranschen har under coronapandemin varit en av det hårdast drabbade branscherna, och detta har självklart även drabbat alla de småföretagare som är medlemmar i Taxi Göteborg.

- Avsaknaden av statliga stödpaket till vår bransch, och slapphänt agerande mot oseriösa taxiåkare, som varken betalar skatt eller avgifter har tyvärr förvärrat situationen för alla seriösa taxiföretag, säger Johan Nyhus, ordförande i Taxi Göteborg.

Taxi Göteborgs nya VD leder nu föreningen genom en tuff tid, i ett företag där det också finns en stark framtidstro.

- Bo har ett engagemang och en kunskap om omställningsarbete som varit ovärderlig för oss i dessa tuffa tider. Vi jobbar nu hårt för att fortsätta ge alla våra kunder en bra och trygg service, och vi gör allt som står i vår makt för att våra åkerier och chaufförer skall klara sig genom krisen. I detta fortsatta arbete är Bo en viktig person, det är därför väldigt glädjande att vi nu anställer Bo som VD, säger Johan Nyhus, ordförande i Taxi Göteborg.