• 2016-12-02

  Upptäck ett krispigt, gnistrande och juligt Göteborg.

  Copyright: Liseberg/Göteborg & Co

  Välkomna till en strålande jul i Göteborg 2016. Här kan man koppla av och bara vara tillsammans med familj, släkt och vänner och skruva ner tempot lite mitt i all julstress. Ta några dagars välbehövlig paus från alla måsten och njuta av en stad med miljontals gnistrande juleljus och allt som hör julen till. Upplev stämningsfulla julkonserter och granrisdoftande traditionella julmarknader, njut av den vackra utsmyckningen och passa på att handla dina julklappar. Vi lovar att här finns julstämning som räcker till alla. Liseberg slår upp portarna 18 november-30 december och den 1 december invigs Julstaden med en festlig upptändningsceremoni. Det tre kilometer långa ljusstråket bjuder på oväntade och vackra upplevelser av ljus och färg i formgivna installationer. Du kan uppleva dem på husfasader, träd och gatorna, med inspiration från årets tema. Kulturtemat genomsyrar även årets nyhet, Julstadens julkalender med daglig lucköppning i form av en upplevelse i kulturens tecken, varje dag fram till julafton runtom i staden.

  Välkommen till en strålande julstad för hela familjen.

  Planera er tid tillsammans på www.goteborg.com/julstaden där du kan läsa allt om alla juligheter i Göteborg

 • 2016-12-10

  EM i handboll - Göteborg 10-18 dec

  Copyright: Peter Eskilsson/Göteborg & Co

  I december är Sverige arrangör av EM i handboll för damer, och det är i ett kokande Scandinavium i Göteborg som de nya europamästarna ska koras.

  EM pågår i fem städer under 4-18 december, men det är först i Göteborg som det blir riktigt spännande, då staden är värd för mellanrunda samt för slutspel. Om de svenska damerna går vidare från gruppspelet får vi se dem i Scandinavium, och det tror vi såklart på! Räkna med många stora och magiska ögonblick för alla handbollsfans, både på och utanför planen. Under finalhelgen öppnas dessutom ett stort aktivitetsområde i Svenska mässan, med fri entré för alla handbollsfans. Här erbjuds ungdomsturneringar, prova-på, utställare, underhållning och aktiviteter för hela familjen.

 ‌​