• 2014-04-14

  Här är Team Taxi Göteborg 2014

  Foto: Team Taxi Göteborg 2013

  Vi kan nu stolt presentera Team Taxi Göteborg. Laget är en härlig blandning av unga och gamla, förare, anställda, kunder och vänner. Vissa har sprungit varvet många gånger förut, både med oss och själva. För andra är det första gången. En av dem är Everlinn som sitter i kundtjänsten på Taxi Göteborg.

  “Jag kommer ju definitivt inte hamna på någon topplista men jag skulle gärna testa att springa Göteborgsvarvet i år tillsammans med en väninna. Anledningen är väl främst för att anta en utmaning, jag har aldrig sprungit innan, är inte vidare atletisk av mig, men om man har något att se fram emot och prestera i så lär man ju definitivt lägga in en extra växel. Min väninna är precis som mig med träningen, ganska lat, men när det väl gäller så ger vi allt.”

  En annan som är lite mer erfaren är Annica som när hon först sökte en plats i laget hade planer på både Vasaloppet och Lidingöloppet. För ett tag sedan delade hon med sig av denna tränings-uppdateringen:

  “Det går bra nu. Jag har precis börjat återfå motivationen efter ett inte genomfört Vasalopp, pga en förkylning som blev långdragen. Har precis genomfört första mil-passet häromdagen, vilket kändes fantastiskt. Löpning är verkligen livet! Nu väntar tre löp-pass i veckan, kombinerat med cykling inför Vätternrundan. Ska bli så kul!”

  Det här är Team Taxi Göteborg 2014!
  Simon, 52
  Gholam, 53
  Samir, 48
  Samuel, 63
  Alexander, 28
  Niclas, 47
  Daniel, 39
  Agim, 44
  Houshang, 60
  Victor, 51
  Elin, 32
  Andreas, 33
  Everlinn, 21
  Sonia, 21
  Kristoffer, 36
  Susanne, 33
  Annica, 39
  Robban, 28
  Martin, 46
  Camilla, 40
  Carl, 31
  Ting-Ting, 27
  Siu-Lun, 29
  Joel, 24
  Max, 33
  Mats, 61
  Peder, 43

  Läs med om vårt samarbete med GöteborgsVarvet här

 • 2014-04-11

  Vi har nu förnyat vår SGT certifiering

  Den 31 mars blev Taxi Göteborg Ekonomisk Förening omcertifierade enligt Säker Grön Taxi. SGT är Svenska Taxiförbundets certifieringssystem som är baserat på ISO 14001 och speciellt utformat för att passa taxibranschen. Vi certifierade oss första gången år 2012, och efter detta måste man genomgå en revision varannat år för att förlänga certifikatet, vilket vi nu gjort.

  Certifieringen är en viktig del i vårt långsiktiga strategiska arbete och en förutsättning för att vi ska kunna möta alla de utmaningar som väntar oss. Med Säker Grön Taxi ska vi på Taxi Göteborg minska vår påverkan på miljön och säkerställa att vi lever upp till kundernas krav och förväntningar på kvalitet och trafiksäkerhet.

  Läs mer om Säker Grön Taxi här

 • 2014-04-10

  Tävla om två biljetter till showen Made in America

  Vill du och en vän gå på Cabaret Lorensbergs show Made in America på Park Lane den 24 april?

  Svara på frågan
  Vad heter det rikstäckande samarbete som Taxi Göteborg tillsammans med bland annat Taxi Stockholm är en del av?

  Skicka ditt svar till rebecca.johansson@taxigoteborg. Skriv ditt namn, telefonnummer och en motivering till varför just du ska få gå på showen. Skriv MadeInAmerica i ämnesraden. Vi vill ha ditt svar senast den 17 april.

 • 2014-02-18

  Vittra Kronhusparken skänkte pastasallad

  Vi blev i dag kontaktade av skolan Vittra Kronhusparken då deras elever åk 1-9 lagat pastasallad som de ville skänka till Stadsmissionen. De frågade oss om vi kunde hjälpa dem att köra ut maten, och de gjorde vi med glädje.

  “Tack så hemskt mycket för hjälpen! Vi åkte först till Ringöns Stadsmission, men de hade inte förstått hur mycket pastasallad vi hade så de ringde Stadsmissionen vid Johanneskyrkan och vi fick åka dit med resten. Efteråt kramades jag och er förare Morteza, det kändes som vi varit på ett riktigt äventyr tillsammans.” Annika Simonsson Bergqvist, rektor från Vittra Kronhusparken.

 • 2014-01-23

  Spring Göteborgsvarvet 2014 med Team Taxi Göteborg

  Taxi Göteborg är glada att berätta att vi kommer finnas på plats under Göteborgsvarvet i år igen. Detta innebär dels att vi kommer att hjälpa löpare i mål, som tyvärr måste avbryta. Det innebär också att vi har ett eget lag med löpare bestående av kunder, anställda och förare: Team Taxi Göteborg.

  Gillar du Taxi Göteborg och gillar du att springa? Slå dem båda samman och ansök om en plats i Team Taxi Göteborg. Det som ingår är:
  Startplats i Göteborgsvarvet och en snygg Taxi Göteborgströja att springa i.

  Skicka ett mail senast 27 januari till rebecca.johansson@taxigoteborg.se
  Skriv i ämnesraden: Göteborgsvarvet hemsida. Skriv i mailet namn, sysselsättning, kontaktuppgifter(mail/tel) och en motivation till varför just du ska vara med i Team Taxi Göteborg.

  Vi meddelar vilka som kommit med i Team Taxi Göteborg i början av februari.